Onderhoud hybride- en elektrische auto's

Heeft u een hybride- of elektrische auto en wilt u deze auto laten onderhouden? Dan kan autbedrijf Appeldoorn u ook uitstekend van dienst zijn. Wij hebben de nodige ervaring met elektrische- of hybride auto’s en houden uw auto in topconditie en repareren eventuele kapotte onderdelen.

Onderhoud aan uw elektrische auto
In Nederland neemt het aantal elektrisch aangedreven auto’s de afgelopen jaren fors toe. Dit kunnen volledig elektrische auto’s zijn, maar ook (plug-in) hybride auto’s. Net als auto’s met een verbrandingsmotor, hebben elektrische voertuigen regelmatig onderhoud nodig en moeten ze bovendien ook APK worden gekeurd.

Onderhoud van een elektrische auto is goedkoper
Een volledig elektrische auto heeft bijna geen draaiende motoronderdelen. Dit geeft het voordeel dat de onderhoudskosten gemiddeld lager zijn ten opzichte van een auto met een verbrandingsmotor. Het onderhoud aan de reminstallatie van een elektrische auto is wel van belang. Een elektrische auto maakt namelijk gebruik van een regeneratief remsysteem. Hierdoor zullen de remmen tot wel 50% minder snel slijten. Regelmatig onderhoud aan het remsysteem voorkomt hogere reparatiekosten!